Lehed

kolmapäev, 4. mai 2016

Karjasepirukas

Karjasepirukas


Hakklihaseguks:

• 1 sl oliiviõli

• 1 sibul

• 3 porgandit

• 600 g lamba- või veisehakkliha

• 2 sl tomatipastat

• külmutatud herneid

• 1 sl Worcesteri kastet

• 5 dl veise- või kanapuljongit

• soola ja musta pipart

• paras peotäis värsket rosmariini või tüümiani

Kartulipüreeks:

• 1 kg kartulit

• 100 g võid

• 1 dl piima

• soola

Koori sibulad ja tükelda kuubikuteks. Koori porgand, lõika neljaks ja siis viiludeks.

Kuumuta õli keskmise suurusega potis, lisa sibul ja porgandid ning prae mõni minut. Lisa hakkliha ja pruunista. Lisa hakitud tüümian või rosmariin, seejärel tomatipasta, Worcesteri kaste ja prae paar minutit. Lisa puljong, maitsesta soola-pipraga ja kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ja hauta 20 minutit. Eemalda kaas ja hauta veel 20 minutit, et segu pakseneks. Lisa herned ja kuumuta läbi.

Keeda kooritud ja tükeldatud kartuleid soolaga maitsestatud vees umbes 20 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõruta ning tambi koos või ja piimaga pudruks, maitsesta soolaga.

Kalla hakklihasegu ahjuvormi, laota peale kartulipuder. Tee kahvliga peale siiruviiruline muster või kasuta kartuli vormi laotamiseks tordipritsi.

Küpseta 200 ˚C eelkuumutatud ahju keskmises osas umbes 20 minutit, kuni kartulipüree mustritipud on kergelt pruunistunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar