Lehed

laupäev, 21. mai 2016

Suvikõrvitsagratään ja praeliha

Suvikõrvits seisis ausalt terve talve. Nüüd hakkas silma erinevaid suvikõrvitsa roogasid ja meenus, et ikka seisab. Jamie raamatust "Jamie teeb..." leidsin huvitava vormi, kuid selgus, et riisi kodus pole. Laenasin.

Suvikõrvitsa riisi vorm.

150 g riisi
2 sibulat
1/2 suvikõrvitsat
400 ml rõõska koort
200 g riivjuustu
500 ml puljongit
soola, pipart

Prae sibulad kleepjaks ja  lisa kõrvitsatükid ning riis. Kalla peale puljong. Kuumuta segades 5 minutit. Sega sisse koor ja 100 g riivjuustu. Maitsesta. Kalla kõik ahjuvormi. Kuumuta ahi 190 kraadini. Patsuta roog siledaks. Pinnal peaksid olema kõrvitsad. Raputa peale ülejäänud juust. Küpseta ahjus 40 minutit.

















Kuna tegu väga taimse roaga, praadisin kõrvale munas- jahus ja maisihelvestes pööratud eelnevalt vasardatud liha. Kõik muutis libedamaks hapukoore- rohelise sibula kaste.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar