Lehed

kolmapäev, 8. juuni 2016

Midagi kartulist

Kui arvate, et lihtne on leida retsepti, kus peategelase4ks kartul, siis eksite rängalt. Otsisin sellist eile vahelduva eduga mitu tundi.

Lihtne kartulivorm

150 g kooritud kartulid
50 g  soolaribi
rasv
0.5 tk sibul
0.25 tl Majoraan
0.5 tk õun
0.75 dl piim
                või rõõsk koor

Kõik ained lõigata umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks. Kui ribi on liiga soolane, siis leotada seda
eelnevalt paar tundi. Ribikuubikud lasta ahjuvormis vähese rasvaga praadima, segada, mõne
minuti pärast lisada sibulakuubikud ja praadida klaasjaks. Siis segada kõik ained. Jälgida, et piim
ained peaaegu kataks. Panna vorm ahju. Soola pole enamasti vaja, sest ribi on harilikult piisavalt
soolane. Küpsetada. Umbes 20 minuti pärast võib vormi pinnale puistata riivjuustu. Kartul
pehmeneb 200 kraadi juures 40­50 minutiga. Õunad võib soovi korral ära jätta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar