Lehed

laupäev, 18. veebruar 2017

Maapähklivõi ja magus muretaigen soolaseks

Esimene retsept näoraamatu retseptiküljelt. Printisin välja ja alles  kodus vaatasin, et taignas jahu polegi. Jäigi selline veider munatainane rull. Aga väga magus.

Pähklivõiga šokolaadi rullbiskviit

Tainas: 8 suurt muna
2/3 tassi suhkrut
1 sl + 2 sl+ 1/4 tassi kakaopulbrit
1/8 tl soola
2 sl külma kanget kohvi
1 tl vanilliekstrakti

Kreem:
400 g toorjuustu
1/3 tassi pähklivõid
1 tass tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2- 4 sl vahukoort
1/2 tassi purustatud maapähkleid

Katteks:
1 tass šokolaaditükke
2/3 tassi vahukoort
1/2 tassi purustatud maapäklitäidisega šokolaadi

Pane ahi 180 kraadi juurde kuumenema. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, määri seda õliga. Puista üle 1 sl kakaopulbriga.Kasuta miksrit ja vahusta munakollased suhkruga ning munavalged soolaga kõvaks vahuks. Sega. Lisa kõik muud ained ikka vahustades. Vala pannile ja silu. Küpseta 20 minutit. Puista 1/4 tassi kakaod lauale köögirätile. Kalla sellele kook ja keera rulli. Rulli lahti ja määri sellele kreem. Rulli kokku ja kata šokolaadi- vahukoore seguga.
Täidiseks sega kõik ained. Katteks sulata šokolaad vahukoores.
Lase 1- 2 tundi seista. 

Retseptivihikust "Lihatoidud" hakkas silma hakklihapiruka retsept. Ostsin muretaigna, aga kodus selgus, et ikka veidi magusapoolne. Pirukas sai aga ikkagi küpsetatud.

Lihatäidisega pirukas Elsassi moodi

800 g seahakkliha
700 g soolast muretainast
3 saiaviilu
100 ml piima
2 muna
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl võid
soola, pipart, riivitud muskaatpähklit

Leota saiaviile piimas ja sega nad hakklihaga. Haki sibul ja küüslauk ning küpseta pannil klaasjaks. Lisa koos teiste ainetega hakklihale. Sõtku kõik ühtlaseks taignaks.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Jaota tainas 2 osaks ja rulli ketasteks, millest 1 on veidi suurem. Laota lahtikäiva 23 cm läbimõõduga vormi põhja küpsetuspaber ja I kiht  suuremat tainast. Peaks tekkima 3 cm kõrgused servad. Kalla sinna lihasegu ja kata teise kettaga. Liimi servad munavalgega kokku. Määri pirukas võiga ja tee sisse mõned augud, et aur saaks välja. Küpseta umbes 60- 70 minutit.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar