Lehed

teisipäev, 28. veebruar 2017

Vastlakukkel

Printisin endale vastlakukli retsepti ja unustasin kefiiri poodi. Tuli siis veidi improviseerida. Oleks veidi rohkem soola pannud, oleks ideaalsed kuklid olnud. Kas tõesti aitas kaasa Parimas pagaris näidatud nipp, kuidas kuklit rullida?

Vatlakukkel

1 kl piima
1 tl soola
100 g suhkrut
25 g pärmi
3 sl õli
800 g jahu
1 tl vaniljesuhkrut

Segasin sooja piima soola, suhkru, vanilje ja pärmiga.  Lisasin õli ja jahu, kuni parajalt sitke. Kergitasin soojas kohas kaetult. Rullisin pisikesed pallid. Küpsetasin 200 kraadi juures kuni pruunid. Lõikasin jahtunult kupli ja täitsin vahukoorega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar