Lehed

esmaspäev, 16. september 2013

Gruusia toit

Laupäev (14. 09)

Adžapsandali (köögiviljakeedus)

Retsept raamatust "Gruusia köök"

1 kg baklažaani
1 kg tomateid
1,5 kg kartulit
200 ml õli
20 g küüslauku
100 g basiilikut
150 g koriandrit
pipart, soola

Koori kartulid ja baklažaanid. Tükelda ja prae eraldi pannil pehmeks. (Nii palju õli selleks küll ei kulutanud) Koori ja tükelda ka tomatid. Sega kokku ja küpseta madalal tulel pehmeks. Lisa maitseained- taimed.
Kuna küüslauku oli vähevõitu, siis panin ka 1 sibula.
 

Pühapäev (15. 09)

 
Kuna õhtupoole oli sünnipäevale minek, siis saime kergemalt hakkama ja küpsetasin ikka samast Gruusia raamatust saviahjus ühe Gruusia traditsioonilise leiva-
 

Šoti puri 

1 kg jagu
350 ml vett
20 g pärmi
30- 40 g soola
 
Taigna segamisel kasutasin leivamasinat. Veidi vedelaks jäi ja tahtis fooliumpõhjast läbi voolata, kuid soojalt oli ilusti kerkinud, krõbe ja suitsumaitseline.
 
Igatahes kaks sellist pätsi haihtusid kiiresti. Koerad läksid lõhna tundes täiesti endast välja- isegi grillimise lõhnad  pole neid nii segi ajanud.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar