Lehed

esmaspäev, 2. september 2013

Laupäev 31. august

Terve eelmise nädala sõime laupäevaseid jääke. Nüüd siis taas kokkamist.

PANEERITUD SIBULAD

Lõikasin just nii,  nagu õpetuses näidatud ja paneerisin muna- piima- jahu (veidi soola ka) ja riivsaia sees. Neid segusid oleks parem rohkem võtta.
Küpsetasin õlis kuni ilus kuldne.
Huvitav maitsekooslus.
 
Oakreem kilu ja oliividega.
 
Eelmise nädala Gordon Ramsey kokasaates valmistas ta lenneldes sellise peene kattega chappattasid.
 
 
1 sibul
1 küüslauguküüs
410 g Cannellini ube
puljongit
sidruni mahl, pipar, sool
vürtsikilu
musti oliive
õli praadimiseks


Prae sibul pehmeks, lisa oad ja küüslauk. Vajuta läbi kuumutatud oad kahvliga puruks. Lisa maitseained, sidrunimahl. Veidi jahtunult kilufilee ja oliivitükid.
Soolaga peab olema ettevaatlik!
 
Sobib igasuguse saia- leiva katteks, aga ma katsetasin oma saviahjus chappata küpsetamist- laupäevane variant-




Pühapäevane-
Tundub, et oskused kasvavad! Taigna tegin Tartu Milli chappatajahust leivamasina abistaval sõtkumisel.
 
Aga hulluke pidi ju ahjust viimast võtma ja nii valmis laupäeval -
 
 
(Lindude toitmise blogist näpatud retsept.)
Kuna mul madalat panni kuidagi ahjuuksest sisse suruda ei õnnestunud, siis tuli üpris pontsakas. Retseptis vaja-
2 sibulat väga peenikeseks hakitult
u 300 g toorest soolapeekonit, väikesteks kuubikuteks lõigatud (või suitsupeekonit või isegi näiteks kõhuäärt, mis tuleks vast natuke enne ära praadida)
1 muna
0,5 l piima
1 tl soola
jahu niipalju, et tuleks vedela hapukoore taoline tainas.

                                                                                            
 Mina kasutasin liha asemel kappi seisma jäänud suitsuvorstijuppi.
 
Ja pühapäeval valmis selle aasta esimene õunakook-
Ikka saviahjus. Tainas lihtsalt muna, jahu ja hapupiim , suhkur, sool ja sooda ning õunatükid. Kunagi mu meelest Koogiraamatust Vanaema õunakoogi nime alt leitud.
Ja kartul ka saviahjust- eelmine nädal jäid veidi kõvaks- nii et T kommenteeris, et isegi pannil enam pehmeks ei saanud. Sel korral valasin peale õli ja katsin fooliumiga. Ikka veidi krõmpsusid...

 

 
 
 
 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar