Lehed

laupäev, 11. oktoober 2014

Andetu kokk

Olen päris andetu kokk. Kui "Sööme ära" üritusel tuli kokal kõik maitsev, siis minul kukkusid nii kook, kui risotto läbi. Ja kõige lõpuks keerasin ka ahjuliha kihva. Nii et enamus toitu läheb taas rõõmsale fännklubile, kel nimeks Reemus- Roomus. Vähemalt nemad ei virise.

Ahjuliha tegin ilustii kuubikuteks ja panin tšilli ja sibula- küüslauguga 4 tunniks 120 kraadisesse ahju hauduma- jäi osaliselt roosakas, sitke ja rasvad värisesid.

Risotto kohta arvas Taali, et maitsestamata. Aga karta on, et ka see poleks paremaks teinud. Lisasin lihtsalt liiga palju kõrvitsat (arvan ise). Võimalik, et asjakeeras tuksi ka kasutatud punane veinisorts. Värv läks sellest küll koledaks.

Kõrvitsarisotto

1/2 kg kõrvitsat
ingver
5 küüslauguküünt
tšilli
1 suur sibul
varssellerit
valget veini
risotto riisi
kanapuljongit
tüümian, rosmariin
rasvainet
parmesani

Prae pannil kergelt kõik hakitud juurviljad. Kuumuta ka riis läbi, nii et on üleni rasvane. Lisa puljong ja vein ja keeda vaiksel tulel, kuni vein on aurustunud. Püreesta kõrvits ja lisa pannile. Kõige lõpuks riivi parmesaani.

Õuna- kõrvitsavormi tahtsin teha nagu meile anti pirni- mandlivormi retsept- aga minu biskviittainas kadus kuidagi õunte- kõrvitsatükkide vahele ära. Ja kokkuvõttes oli saiavormi maitsega.


Pirni- mandlivorm


5- 6 nektariini (pirni, õuna vm isegi kõrvitsat...)
mandlilikööri puuviljade leotamiseks
sidrunimahla
5- 6 muna
6 sl jahu (võib kasutada misiganes jahu)
mandlijahu- osaliselt jahu asemel või 1 sl tärklist+ 6 sl mandlijahu
5 sl suhkrut
kaneeli, ingverit
1 sl vanillsuhkrut

Viiluta puuviljad, kata nendega vormi põhi. Valmista teistest ainetest biskviittainas ja kata sellega puuviljad. Küpseta 180 kraadi juures kuni pealt ja seest küps. Umbes 10- 15 minutit.
Ja see polevat kook, vaid magustoit- lisandiks 

Vaid peedi röstimine läks õnneks- sai saviahi taas töösse aetud ja peeditükke äkilises marineeritud. 

Röstitud peet

küüslauk
3 peeti
rosmariin
tüümian
meresool
purustatud pipar
1/2 sidrunimahl või hapukat mahla (aroonia, ebaküdooniasiirup)
1- 2 sl mett
õli
sibul

Tükelda peet ja sibul 2- 3 cm tükkideks ja pane ahjuplaadile. Kalla üle mee jm maitseainete- õlidega. Võib ka segada kausis Äkilise kastmega. Ahju 200- 210 kraadi juurde 20- 30 minutiks.

Kaste "äkiline"

küüslauk
tšilli
laimimahla
sojakaste
(soola)
õli
ingverit

Sega saumiksriga majoneesilaadseks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar