Lehed

kolmapäev, 8. oktoober 2014

Supp kui soust

Kapis seisis kõrvitsaveerandik. "Sööme ära!" kokakooli raames Vääna külakojas õpetati tegema pastinaagi püreesuppi. Asendasin selle kõrvitsaga. Tuli selline kreemjas soustilaadne toode.

Kõrvitsapüreesupp.

1/4 kõrvitsat
1 sibul
3- 4 küüslauguküünt
ingverijupp
1 pk vahukoort
soola, pipart
basiilikulehti 
veidi maisitärklist

Praadisin veidi sibulat poti põhjas ja panin koos kõrvitsa, ingveri ja küüslauguga vähese veega keema. Kui kõrvits oli pehme purustasin kõik saumiksriga ja segasin hulka koore. Maitsestasin. Kuna supp jäi pidut vedel, siis segasin piimaga 1 sl maisitärklist ja kallasin hulka.

Aedoad peekoniga.

200 g suitsupeekonit
500 g aedoa kaunu
soola, pipart

Tükeldasin ja keetsin oad kergelt soolvees läbi . Tükeldasin peekoni kuubikuteks ja praadisin kõrnelaadselt pruuniks. Kurnasin oad ja kallasin pannile peekoni juurde. Praadisin esimeste pruunistumismärkideni.

Idee sain savipotis hautatud ubadest netiavarustest. Ainult ma ei saanud pihta- miks neid 5- 6 tundi hautama peaks?
Aldis lähenes neile kahele toidule äärmise loomingulisusega. Kui eelnevalt on olnud probleeme, millal süüa supi- ja millal praetaldrikust, siis nüüd leidis kohe supitaldriku. Sinna kuhjas ube ja kallas selle kergelt üle supiga. ...mida sõi kahvliga...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar