Lehed

esmaspäev, 6. oktoober 2014

Kahest üks

Algselt oli mul plaanis teha kaks eri rooga- Meemaitseline kanaroog tomatiga (Kööginurk 2014/10 oktoober)  ja Spagette päikesekuivatatud tomatite ja basiiliku kastmes (väljarebing Päevalehest või Postimehest...). Siis aga ei raatsinud kuivatatud aprikoose peaaegu 3 euri eest osta ja päris tomateid oli kah vaja realiseerida, enne kui nad lörtsuks lähevad. Tegin siis need 2 toitu valmis ja segasin kokku.

Meemaitseline kanaroog tomatiga

2 kanarinnakut (vm kondita liha)
1 tomat
2 tl mett
3- 4 kuivatatud aprikoosi
1 sibul
2- 3 küüslauguküünt
õli
soola, pipart

Tükelda kanaliha ja prae kuumas õlis. Lisa hakitud sibul, purustatud küüslauk ja tükeldatud aprikoosid. Sega ja prae mõni minut. Koori ja haki tomatid ja lisa kanale. Lisa roale mesi, sool ja pipar. Lase veel veidi küpseda.
Mina panin 3 tomatit, et saaks mahlasem. Samuti hakkisin sisse fenkolit.

Spagette´id päikesekuivatatud tomatite ja basiiliku kastmes.

1 karp Barilla spagette nr 5
2 sl oliivõli
1- 2 küüslauguküünt
2 peotäit päikesekuivatatud tomateid
5 lehte basiilikut
soola, pipart

Aja vesi suures potis keema, lisa soola ja keeda spagetid vastavalt pakendijuhisele. Kuumuta õli keskmisele kuumusele ja pruunista kergelt kollaseks hakitud küüslauk. Lisa tomatid ja pruunista veel 2- 3 minutit, maitsesta soola ja pipraga. (Soovikorral võib lisada kõiksugust träni). Kurna pasta ja sega kastmega. Kaunista basiilikulehtedega.

Jätsin päikesekuivatatud tomatid ära ja segasin kogu värgi omavahel. Basiiliku panin liiga kuuma toidu sisse- tõmbas mustjaks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar