Lehed

pühapäev, 1. veebruar 2015

Pasteet Vana Tallinnaga...

Ostsin 1, 5 kilo seamaksa. Plaanis oli seda jagada kassiga, veidi praadida ja üle pika aja teha pasteeti. Veidi intrigeeris ka mõte hakklihamasina pesemisest nõudepesumasinas. On ju selle puhtaks saamine peale kasutamist ikka tõeline jama.
Retsept on ringelnud meie pereringis juba ammusest ajast. Kust alguse sai pole aimugi, ega ka oluline enam.

Maksapasteet

1 kg maksa
3 keedetud  muna
2 porgandit
2 sibulat
2 pakki võid
soola, pipart, loorberileht
50 g konjakit

Tükeldasin maksa ja praadisin pruuniks. Siis panin koos sibula ja porgandiga keema. Kui need pehmes, ajasin kõik läbi hakklihamasina 2 korda. Mikserdasin hulka või ja kuna konjakit polnud, siis Vana Tallinna. Alguses oli veidralt pähkline ja apesinikoorene maitse, hiljem tõmbus tagasi.
Pasteeti tuli 3 liitrise kausi täis. Ja jälle jama- saia polnudki!
Ja hakklihamasin tuli pesust läikiv ja helkiv- isegi uuena polnud ta nii kena!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar