Lehed

pühapäev, 12. aprill 2015

Grillihooaja avapauk

Ilm oli nädalavahetusel imeline. Täpselt nii kaua, kui pühapäeval grillima hakkasime. Siis langes temperatuur ruttu 17lt 3le ja tuli ka vihm peale. Veidi saime ikka maitse suhu.
Lihale tegin marinaadiks maitsestamata jogurti, apelsini ja liha üldmaitseaine segu. Hoidsime lihatükke selles paar tundi. Esimeseks korraks käis küll- kuigi resti vahele olid koos lihaga pugenud ka apelsinikoore tükid.





Juba lihavõtete aegu jäi painama munavõi mõte. See retsept on kah aegade jooksul välja kujunenud.

Munavõi

8 muna
2 sl sinepit
150 g võid
majoneesi
soola, pipart
tilli

Koori kõvaks keedetud munad ja lase kõik saumiksriga segi. Majoneesi võib lisada just nii palju, et või tuleks määritav.




Kuna laupäeva hommikul avastasin, et polnud liha grillimiseks külmast välja võtnud, siis pidin miskit muud tegema.

Singi- brokolisahtel

600 g brokolit
4 porgandit
300- 400 g sinki
Kaste:
2 sl jahu
2 sl võid
2 dl juurvilja keeduvett
2 dl koort
soola, pipart
2 dl riivjuustu
1 munakollane

Puhasta porgandid ja lõika kangideks. Pane porgandid ja kapsaõisikud soolaga maitsestatud vette keema 3-4 minutiks. Vala vesi ära, loputa külma veega ja nõruta.
Lao ühte vormi äärde kapsas ja teise porgand. Keskele pane singirullid.
Kastmeks sulata või ja pruunista selles jahu. Lisa koor ja juurviljakeeduvesi. Sega ja maitsesta. Lase keeda 5 minutit. Võta pott tulelt ja lisa riivjuust ja munakollane. Vala kaste vormile. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 10- 15 minutit.

Mina asendasin brokoli lillkapsaga. Panin ka singiviilud vaheldumisi kanakotletiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar