Lehed

teisipäev, 21. aprill 2015

Korea moodi kurgid lihaga

Näoraamatu vene keelselt meisterkoka lehelt leidsin sellise huvitava retsepti. Kuigi kasutasin sealiha, oli maitse igati mõnus. Kõrvale keetsin värsket kartulit.

Korea moodi kurgid lihaga.

2 pikk kurk

400 g (või veidi vähem) veise- või sealiha
1 keskmine sibul
1 magus punane pipar
2 küünt küüslauku
1 tl tšillipulbrit 

Kastmeks:
1/2 tl suhkrut
1tl jahvatatud koriandrit
2 spl 
5% äädikat 
3-4 spl sojakastet
1 tl soola
3-4 spl taimeõli

 Lõika kurgid pooleks või kolmeks tükiks. Lõigatud jupid poolitada pikuti pooleks ja lõika 3-4 viilu.
Pane need kaussi, riputa üle soolaga ja lase seista 15-20 minutiks, et mahl eralduma hakkaks. Siis vajuta kurk veidi kuivemaks ja kalla üleliigne mahl ära. Laota peale tšilli, paprika, koriander, küüslauk ja suhkur.
Liha lõika õhukesteks ribadeks. Sibul lõika poolrõngasteks. Kuumuta pannil taimeõlis liha, kuumus peab olema tugev kogu aja.  Küpseta kuni vedelik on aurustunud, segades pidevalt (1 minut), lisa sibulad ja kohe sega. Siis sojakaste, Prae paar minutit ja jätka segamist. Seejärel valatakse kohe kurkidele. Lisatakse äädikas. Pärast 5 minutit segades. Serveeri salat kohe soojalt või jahutatoatemperatuurini.

Mulle tundus, et ilma lihata sobiks see salati laadne toit väga hästi grillliha kõrvale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar