Lehed

laupäev, 25. aprill 2015

Guria juustupirukas Guruli gvezeli

Avasime grillihooaja ja tegin ka saviahju tule. Loomulikult olin unustanud, kui karm saviahju kuumus võib olla ja nii kõrvetasin oma esimesed saiad põhjalikult ära. Aga kooriku sai maha näppida ja sisu oli seda väärt.


Guruli gvezeli

500 g jahu
5 g pärmi
5 g suhkrut
5 g soola
200 ml vett
30 ml õli
Täidis:
5 keedumuna
500 g juustu

Peale: 25 ml piima
2 muna
võid

Sega- sõtku taigen. Lase kerkida. Sõtku alla ja lase 15 minutit veel kerkida. Korda seda paar korda. riivi juust.  Klopi 2 munakollast vähese piimaga ühtlaseks. Keeda 5 muna, jahuta, koori ja viiluta. Jaota tainas umbes 300 g osadeks ja rulli ketasteks. Aseta sellele juust  ja munad ja keera kokku. Vajuta servad hoolikalt kokku. Pintselda pealt muna- piima seguga. Küpseta 250 kraadi jures 20-25 minutit. Määri võiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar