Lehed

laupäev, 18. aprill 2015

Lihapada hernestega

Retsepti järgi oli tegemist lambalihaga. Tahtsin teha sealihaga, aga lõpuks tuli hoopis kanafileega.
aga panen ikka originaalretsepti- kõlava nime pärast.

Agnello con piselli fresghi.

1 kg lambaliha suurte tükkidena
soola, pipart
10 sl õli
2 sibulat
1 suur porgand
1 sellerivars
5 küüslauguküünt
20 ansoovisefileed
tüümiani
1 punane tšillipipar
250 ml valget veini
25 ml valget veiniäädikat
250 g külmutatud herneid
400 g kartuleid- koorega, veeranditeks lõigatud.
200 g kirsstomateid

Kuumuta suurel pannil õli ja küpseta selles sibul, porgand ja seller pehmeks. Lisa küüslauk, anšoovis, tüümian ja tšilli ning kuumuta segades, kuni kala on lagunenud. Lisa lihatükid ja pruunista. Sega juurde vein, keeda see umbes poole võrra kokku ja lisa äädikas. Küpseta kaane all madalal kuumusel 20 minutit. Lisa herned, kartulid ja tomatid, kata uuesti ja küpseta veel umbes tunni, kuni kaste on poole kokku keenud.

Kuna oli vaja veini, avasin oma 2 aasta taguse õunaveiniteo 10 l pudeli. Sellega läks juba tegemisel miskit nihu- mulksuma ei hakanudki. Ja nii ta nurgas seisis. Mõtlesin, et kui veini ei saanud, siis on vähemalt veiniäädikas. Täitsa vein oli!
Sai ta kunagi prooviks tehtud nendest õunapressimise jääkidest, mille muidu ära oleks visanud. Hoidsin sooja vee all miski nädala, siis kurnasin ja lisasin 2 kg suhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar