Lehed

laupäev, 19. detsember 2015

Ainult tüdrukud

Olles kodus vaid naisperega, saab veidi lihtsamalt hakkama- keegi ei kirtsuta nina, kui toit pole lihast nõretav. Nii valmis tuunikala pastaroog Imre Kose Naudingute kunsti raamatust.

Pasta Caesari kastme, kapparite ja tuunikalaga.

500 g pastat
150 g tuunikala vees
50 g kappareid
150 g Caesari kastet
1 sidruni riivitud koor
80 g riivitud Parmesani
rukolat
soola, pipart

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees. Enne kurnamist hoia alles 1 kl keeduvett. Lisa kurnatud pastale kalatükid, kapparid ja sidrunikoor. Tõsta pott tulelt, lisa kaste, pool riivitud Parmesanist ja klaasitäis keeduvett. Sega ettevaatlikult, kuni muutub siidjaks. Maitsesta. Serveeri rukola ja ülejäänud juustuga. 

Tegin taas veidi omamoodi- tuunikala oli omas mahlas ja lisasin 2 karpi. Sidruni muidugi unustasin ostmata, seepärast lisasin kapparid koos marinaadiga. Ja rukolat lihtsalt poes polnud.

Et asi aga väga laisa inimese roaks ei muutuks, siis tegin kilost sea maksast veidi pasteeti. Proovisin järgida Brüsseli pasteedi retsepti, aga välja kukkus nii:

Pasteet

1 kg maksa
2 pk võid
1 sibul
100 ml portveini
soola, pipart

Maksa lõikasin viiludeks ja praadisin koos sibulaga küpseks. Ajasin nad ühe korra läbi hakklihamasina. Siis segasin teised ained saumiksriga hulka.




Peab ikka rohkem ilupiltidele pühenduma...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar