Lehed

laupäev, 5. detsember 2015

Konn augus ja gravy

Retseptid pärit raamatust "Head Briti pubiroad ja mis õlut nende kõrvale juua"

Konn augus

500 g toorvorste
300 ml piima
100 g jahu
1 muna
soola

Vorstid torkisin kahvliga läbi ja küpsetasin ahjuvormis pruuniks. Piimast ja jahust ja munast segasin taigna ja lasin tal vorstide küpsemiseni seista ja paisuda. Siis valasin vorstidele ja küpsetasin pruuniks.

Sibulasoust

100 g võid 
3 sibulat
2 puljongikuubikut või 200 ml puljongit
200 ml tumedat õlut

Praadisin sibula võis kuldseks ja lisasin muud ained. Kuna maitse tuli väga veider, siis parendasin-

3 sl jahu 
100 ml hapukoort

Keetsin paksenemiseni.

Selles kokaraamatus oli sousti ingliskeelne nimi gravy ja eelmisel päeval oli meie austraallane imestanud, et me ei tea gravyst miskit. Ega seegi tulnud selline, nagu tema teadis. Eks katsetused jätkuvad. netist retsepti otsides sain aru, et peamine komponent on panni külge kõrbenud praerasv. Ausside gravyt pidi tehtama pulbrist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar