Lehed

neljapäev, 10. detsember 2015

Salaamipitsa

Salaamipitsa retseptis oli valmistamisajaks 15 minutit ettevalmistust+ 15 minutit küpsemiseks. Minu pitsa küpses küll kauem. Aga väga lihtne ja maitsev õhtusöök.



Tainas:
12 g presspärmi
100 ml leiget vett
80 g riivjuustu
näpuotsatäis soola
8 sl oliivõli
220 g jahu





Kate:
1 pakk keedusalaamit
4 sl tomatikastet
1 paprika
200 g kirsstomateid
40 g pärlsibulaid
125 g sinihallitusjuustu
100 g juustu
Esmalt alusta taina tegemisest. Selleks murenda kausis pärm, lisa leige vesi ja sool. Lahusta pärm vees ning seejärel lisa õli ja jahu, sõtku ühtlseks tainaks. Viimaks lisa peenelt riivitud juust ja sõtku tainas veelkord läbi. Jaga tainas kaheks ning rulli tainas lahti ja vormi kaks ümmargust pitsapõhja.

Pitsapõhjadele määri esmalt tomatikaste, siis laota peale salaami, seejärel viilutatud paprika, poolitatud tomatid, pärlsibulad ning viimaks murendatud sinihallitusjuust ja riivjuust. Küpseta ahjus 190 kraadi juures ca 15 minutit, kuni tainas on mõnusalt krõbe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar