Lehed

teisipäev, 8. detsember 2015

Paleo pikkpoiss

Vahel tunduvad igasugu dieediliikumised veidrad, aga vahel on neil ka häid ideid. See retsept paleodieedi lehelt näoraamatust. Ning valmistas kodus igavlev tütreke.

Paleo pikkpoiss.

500-600g veisehakkliha

1 muna

1 suur sibul
küüslauk(1 küüs)
1 suur porgand
1 varsselleri vars (lehed tarvitada ka ära)

umbes 200ml mahetomatipüreed
väike peotäis pekikuubikuid
sool, pipar, jahvatatud muskaatpähklit

pisut vahtrasiirupit või muud magusat ( nt ploome või datleid)


Porgand, varsseller, sibul ja küüslauk kergelt blenderdada/purustada, lisada hakkliha, toores kanamuna ja pekikuubikud (minu suur lemmik on Oskari küüslaugupekk) ning tomatipüree, maitseks natuke vahtrasiirupit või ploomitükke, mida võib kohe alguses blendrisse lisada, vormida pätsike ja küpsetada 200-210 kraadi juures umbes 1 tund, vahepeal niisutada lihast ja pekist väljuva leemega, olen pikkpoisi katnud fooliumiga, kuid viimased 15 minutit ilma, tuleb kena pruun "koorik" . Mõnusalt mahlane, toitev ja maitsekas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar