Lehed

laupäev, 26. detsember 2015

Risotto


Peale traditsioonilisi Jõuluroogasid, tahab kere miskit muud. Kuna eriti polnud isu ka süüa teha, valmis peaaegu iseenesest risotto. Retsept pärit Jõuluvana kotist tulnud raamatust "Täistaimetoidud lihasööjatele"

Risotto

10 dl kana- või köögiviljapuljongit
2 sl õli
2 1/2 dl risottoriisi
2 šalottsibulat
1 3/4 dl valget veini
2 1/2 dl indiapähklikreemi, sega 1 dl veega
2 sl parmesani
1 sl peterselli või murulauku

Lase puljong keema. Kuumuta suur pann ja lisa õli. Lisa riis ja sega 2- 3 minutit. Lisa hakitud sibul ja prae 1 minut. kalla pannile vein ja hauta kuni on aurustunud. lisa 3 1/2 puljongit ja sega ja raputa panni samal ajal. Hauta vedeliku imendumiseni. Lisa veel 2 1/2 dl puljongit ja sega ja hauta kuni vedelik on imendunud. Lisa veel 4 dl puljongit ja hauta, aeg- ajalt segades. Maitse riisi, et kontrollida konsistentsi. 
Kui ei pea kohe serveerima, võid panni kaanega katta ja tõsta kõrvale. Keetmist võib jätkata kuni 3 tunni pärast. Kui serveerid kohe, lisa pähklikreem ja parmesaan. sega kuni risotto on kreemjas ja lainetav. Lisa maitsetaimed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar