Lehed

esmaspäev, 26. august 2013

Eksperimendid saunas ja ahjus

Eelmisel laupäeval proovisin fooliumkotis kartuleid kerisel valmistada. Hea kartuliküpsemise lõhn saatis me saunaskäiku ja ilusti valmisid. Sel korral panin liha. Kerisele panin kui saunas oli 40 kraadi ringis ja kell kuskil 4. Ära sõime ta õhtul 10. paiku. Nii mahlane ja hea oli, et sai enne otsa, kui pilti teha jõudsin. Aga eks järgmine kord...
 
Kütsin saviahju laupäeval ja sai tehtud hatšapurit
Jube ruttu sai valmis- ja nii ta üpris kõrbema läks.
Aga pühapäeval  jätkusid harjutused. Ja siis valmisid liba- tandoori kana ja hatšapurid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kana seisis Santa Maria suitsumaitselise kuivmarinaadi- hapukoore segus 3-4 tundi ja siis 1,5 tundi ahjus.  Enne marinaadi sai ta seljalt lahti lõigatud, nii et Aldis ei uskunud, et tegu ühe isendiga. Teda ma kraadisin ikka hoolikalt, et mitte tukiks küpsetada.  Kõrvale küpsetasin kartulit- porgandit, aga need jäid veidi kõvaks. Igatahes- sütt saime kõvasti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar