Lehed

laupäev, 8. veebruar 2014

Mängimist...

Jõulutest saati jäi kripeldama Jamie soustitegu. Mängimist palju ja tulemus- ... kesine. Pean proovima soustile juurde panna veidi hapukoort, ehk parandab maitset.

Külluslik kaste.

(Jamie nr 7)

2 sellerivart (riivisin veidi juursellerit)
2 porgandit, jämedalt viilutatud
2 sibulat, veeranditena
5 loorberilehte
5 salveilehte
4 rosmariinioksa
2 tähtaniisi
2 viilu läbikasvanud suitsupeekonit
8 kanatiiba
30 ml õli
4 sl jahu
60 ml šerrit või portveini (soovil)
2 tl jõhvikakastet
2 l sooja vett

Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta kõik ahjuplaadile, kata peekoniga. Murra kanatiivad liigestest lahti ja tambi taignarulliga- nii saab rohkem maitset. Lisa ahjuplaadile ja nirista üle õliga. Maitsesta ja sega. Rösti ahjus kuni liha kukub tiibadelt ( 1 tund).
Tõsta plaat pliidile ja pane madalale kuumusele. tambi kartulitambiga läbi ja kraabi panni küljest kõik lahti. Sega osade kaupa juurde jahu. Kui jahu on segunenud- lisa vesi. Lisa kuumust ja lase 10 min keeda. Kui on paksenenud keeda veel 25 minutit. Maitsesta ja kurna läbi sõela kaussi. Ülejääkide üle on kutsid õnnelikud. Sousti ülejäägid võib sügavkülmutada.
 Kui hakkad kasutama- soenda üles ja lisa jõhvikakaste. (Peab vist proovima ka hapukoore lisamist).
Igatahes maitse ja mängimine ei olnud omavahel seotud.

Juustu- seemnelõõts.

Minu retsept küll Naistelehe veebruari Nipiraamatust.

25 g pärmi
200 ml leiget vett
475 g jahu
10 g soola
40 g suhkrut
75 g võid
Täidis:
50 g võid
200 g juustu
200 g seemnesegu

Leivamasin segas ja kergitas taigna. Mina vaid rullisin ja katsin või, seemnete ja riivjuustuga ja lõikusin nelinurkadeks ja panin küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ja ahju 200 kraadi juurde, kuni on pruun.
Soola jäi väheks ja juust peaks ka rasvasem olema.

Kevadrullid.

Kevadrullide tegemise idee tuksles peas juba Vietnamist tagasisaabumisest saati. Tõin ju sealt kaasa paki riisipaberit ja mälestuse äärmiselt maitsvatest rullidest. Viimase tõuke andis telekas, kus valmistati küll filotaignaga, aga väga lihtsalt. Võtsin siis sealt eeskuju, sest net kubiseb erinevatest kevadrullide retseptidest.

riisipaberit
1 porgand
jupp porrut
1 paprika
1 kanafilee
sweet chilli kaste
sojakaste
praadimiseks õli

Praadisin kanafilee tervelt üle. Samal ajal tükeldasin peenteks ribadeks porgandi, porru ja paprika. Siis praadisin juurviljad pannil läbi ja tükeldasin filee peenemaks. Segasin kõik kokku ja maitsestasin soola, pipra chilli- ja sojakastmega. Riisipaberit niisutasin veega ja keerasin täidise sisse nagu kapsarullidele. Seejärel praadisin kuumas rohkes õlis.
Riisipaber oli üllatavalt kummjas. Loodetavasti kukkusid rullid ebastandardsed välja minu oskamatuse tõttu.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar