Lehed

pühapäev, 23. veebruar 2014

Täitsa ise tegi...

Tülpinud iga- aastasest Rootsireisist tahtsin söögitegemise ruttu kaelast saada. Otsisin retsepti, kus oleks kasutatud pelmeene, aga ei leidnud mitte. Siis ammutasin inspiratsiooni cannellonide retseptist. Nii et tegelikult saab seda täitsa ise tehtud retseptiks liigitada küll.
 

Pelmeenivorm juustu ja päikesekuivatatud tomatitega.

800 g pelmeene
200 g juustu
10 päikesekuivatatud tomatit
1 sibul
3 küüslauguküünt
pähkleid peoga
400 g hapukoort
100 ml  piima
3 muna
pipart
soola
õli
 
Määrisin vormi õliga. Panin esimeseks kihiks pooled pelmeenid. Nende peale riivjuustu, sibula- ja küüslaugutükke, pähkleid ja tomatitükke. Peale taas pelmeenid ja juust. Segasin kokku lahtiklopitud munad, piima ja hapukoore. Maitsestasin soola ja pipraga. Kallasin selle segu pelmeenidele. Peale oleks sobinud ka maitserohelist- aga leidsin selle koti, kus maitseroheline oli, alles järgmisel päeval autost.
Vorm ahju 180- 200 kraadi juurde 1 tunniks või seni, kuni pealt pruunikas.
Päris mahlane kõhutäis tuli.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar