Lehed

kolmapäev, 12. veebruar 2014

Võõrad suled...

Brüsselisse on tekkinud Bulgaaria kohaliku toidu pood. Seal on hoidiseid ja juustu ja pirukaid ja veine ja imelist keraamikat. Kuna lennukini jäi just selline tobe hetk, et shoppama ei jõudnud, siis astusin sellesse poodi ja loomulikult ostmata enam välja ei saanud.



Ostsin pühvli juustu- meenutab fetat, kuid on soolane ja veidi kibekas. Ja kui hakkasin juba uksest välja tulema leidsin sügavkülmakirstu, kus müügil erinevad külmutatud pirukad. Sai siis kodus küpsetatud- juustu ja sibulaga lehttaigna laadses ümbrises. Peaks ikka ise ka proovima fetajuustupirukate valmistamist.
Ja et perel ikka kõhtu ka midagi saaks-

Lõunapärane vorstihautis.

õli
vorstikesi (toorvorste 2 -3 sööjale)
1 sibul
3 paprikat (erinevad värvid)
2 sellerivart
4 küüslauguküünt
1-2 hakitud punast tšillit
10 oksa tüümiani
1 tl paprikapulbrit
1 tl Cayenne´i pipart
2- 3 sl jahu
1 sl valge veini või riisiäädikat
750 ml kanapuljongit
400 g konservtomateid
rohelist sibulat
Kalla potti õli ja prae selles vorstid pruuniks, tõsta välja (mina seda küll ei teinud). Puhasta ja tükelda sibul, paprika, seller ja prae läbi segades ~ 10- 12 minutit. Paari minuti pärast lisa maitseained ja küüslauk.  Sega juurde jahu ja äädikas, vorstid ja puljong ja tomatikonserv. Sega ja hauta veel 15 minutit. Lõpuks lisa maitseroheline. Vorstide asemel oli mul Lihaka viinerid. Ma ei lisanud ka muid maitsepipraid, kui ainult musta. Ja jahu ja puljongi asendasin laupäeval keedetud kanasoustiga. Maitset see ei rikkunud.
Süüa koos riisiga- mina küll haiguse tõttu läksin kergemat teed ja keetsin makarone (need hakkasid lihtsalt esimesena pihku). Taali kommentaar oli, et paprika- ja selleritükid andsid huvitava maitseelamuse.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar