Lehed

laupäev, 12. aprill 2014

Hing ihkab suppi.

Vahest tekib tunne, et supp on päris hea idee. Nii oli eelmisel nädalal maapähklisupiga ja laupäeval tuli teine huvitav maitseelamus lillkapsasupiga. Kui Aldis väidab, et tema piima- köögiviljasuppi ei söö, siis seda sõi ja võttis juurde. Ning koduvana arvas, et eks kui kartulit pole, see üks soust ole- tegelikult oli küll seda moodi, aga maitset see ei rikkunud.
 

Lillkapsasupp.

pakk suitsupeekoni viile
2 sl võid või õli
2 porgandit
2- 4 küüslauguküünt
1 paprika
2 sellerivart
60 g jahu
1 l kanapuljongit
250 ml piima
1 lillkapsas
1 loorberileht
soola, pipart
2 sl hakitud peterselli
Tükelda peekon ja prae poti põhjas keskmisel kuumusel 6- 8 minutit. Tükelda köögivili. Prae järjest läbi: porgand, küüslauk, seller. Lisa jahu ja pruunista seda 1 minut. Siis lisa puljong ja piim. Keeda 3- 4 minutit. Lisa lillkapsatükid. Maitsesta. Keeda veel umbes 10- 15 minutit. Raputa peale peterselli.
 
Tegelikult oleks pidanud peekoni välja võtma ja alles lõpuks lisama, aga lasin tal keeda koos kõigega ja lisasin ka 1 punase paprika.
 

Pajaleib.

 

3,5 dl sooja vett
 7 dl tumedat nisujahu,
2 tl soola
20 gr pärmi (kui kasutad kuiva pärmi 1 tl)
 
Sega kokku, ära sôtku, kata kilega ôhukindlalt ja jäta sooja tuppa seisma 12-18 tunniks. Kuumuta ahi koos kaanelise ahjuvormiga 225 kraadini, pane lauale jahu, pöörita seal taigen ettevaatlikult palliks ja pane kuuma ahjuvormi, küpseta kaane all 30 minutit ja ilma kaaneta veel 15 minutit.
Selle retsepti kaaperdasin Facebuukist Pirukatest Tortideni grupist Kaja Ohakalt. Kasutasin küll taas oma leivamasinat ja tõenäoliselt oleks pidanud laskma kauem hapneda. Vormina käis vana malmpott küll. Saialaadne toode oli igatahes väga mõnusa koorikuga ja kuumalt imehea.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar