Lehed

esmaspäev, 7. aprill 2014

Kohalikku Aafrikat

See retsept lebas meil tööl printeri kõrval nädal aega. Esmasel leidmisel tegin koopia. Tundus lihtne ja põnev. Valmis supp oli aga tõeline üllatus- vürtsikas ja maitsev.
 

Lihtne Aafrika maapähklisupp

4 küüslauguküünt                         
2 sibulat                         
3 cm jupp värsket ingverijuurt
2 sl õli
tšillihelbeid soovi korral
800 g purk konservitud purustatud tomatit
0,5 l köögiviljapuljongit
6 sl kreemjat maapähklivõid
 
Koori küüslauguküüned, sibulad ja ingverijuur, tükelda ja peenesta saumiksriga ühtlaseks pastaks.
Kuumuta potis õli keskmisel kuumusel, lisa küüslaugu-ingveri-sibulapasta ning kuumuta paar minutit. Kui soovid vürtsikamat suppi, siis lisa ka näpuotsaga tšillihelbeidvõi -pastat
Lisa purustatud tomatid ja kuum köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase supil 15 minutit podiseda.
(Soovi korral peenesta nüüd veel kord saumiksriga, siis saad siidisema tekstuuriga supi.)
Sega juurde maapähklivõi, maitsesta soola-pipraga ning serveeri. 
 
Kuna puljongikuubik, mida kasutasin, oli niigi soolane, siis soola enam lisama ei pidanud. Aga supi atraktiivsuse huvides praadisin sisse suitsupeekoni viile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar