Lehed

laupäev, 19. aprill 2014

Pikad pühad


Lihavõtete puhul Taali ikka värvis mune ka.

Nende imeliste soojade ilmadega ei jäänudki midagi üle, kui saviahi ellu äratada. Proovisin lihakoolitusel õpetatut- marineerisin kanakoibi kõiges, mida külmikust leidsin. Selleks kasutasin siis porgandi- astelpaju moosi põhja ja pudelisse jäänud ketšupilõppu. Hoidsin liha 2 tundi selles vedelikus ja keerasin vahepeal ringi.
Ahjus olid nad umbes tunni- vahepeal käisin kraadimas ja keerasin ka külge.


Kuna ahjus oli veel ruumi, siis proovisin teha uuesti pajaleiba (12. 04. 14 sissekanne), ilma pajata ja durumjahust. Sel korral hapendasin nagu retsept ette nägi ja maitses küll nagutuke leiva moodi.












Proovisin teha neid eelkeedetud ahjujuurvilju, mis lihakoolituselt meelde jäid
Ahjujuurvili.

juursellerit
varssellerit
porgand
paprika jms

Kõik juurvili tükelda kangideks ja keeda sortide viisi päris soolakas vees 5 minutit. Siis jahuta  nad ruttu maha (jäävees)- mina vaid külmas vees. Maitsesta õliseguga ja 230 kraadisesse ahju 10 minutiks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar