Lehed

pühapäev, 6. aprill 2014

Veidi imelik kooslus.

Peedi- odrapada.

(Nipiraamat nr 74, aprill 2014)

500g sealiha
1 sibul
3 sl õli
2 punapeeti
2,5 dl odrakruupi
7- 8 dl vett
1/2 tl tüümiani
2 dl kohvikoort
150 g sinihallitusjuustu
1/2 tl soola
pipart
rohelist sibulat

Lõika liha ja sibul kuubikuteks, pruunista pannil. Maitsesta soola ja musta pipraga. Peet riivi jämeda riiviga. Lao vormi kruubid, peet ja liha. tee nii mitu korda järjest. Vahele pane tüümiani. Siis vala peale vesi ja küpseta 175 kraadi juures 30- 35 minutit. Seejärel kalla peale koor ja sinihallitusjuustu tükid. Küpseta veel 40 minutit kaane all.
Muutsin retsepti nii palju, et leotasin tunnikese kruupe. Kasutasin koore asemel piima ja valgehallitusjuustu. Tüümiani kodus polnud- nii et ka tema jäi välja, aga see- eest praadisin sibulat.
Alguses tundus vedelavõitu, aga jahtudes imas selle enda sisse ja oli ootamatult mõnus toit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar