Lehed

teisipäev, 1. aprill 2014

Kiiresti ja suitsuselt

Nädala sees ei ole kohe mingit tahtmist süüa teha. Pealegi sain autohooldusest koju alles poole seitsmeks. Üritasin kiiresti ja lihtsalt midagi valmis saada. Kõik läks aga untsu- Aldis pidas hakkliha sulama võtmise juttu aprillinaljaks ja pidin seda ise sulatama hakkama, savivorm osutus pisikeseks ja rasv hakkas muidugi üle ääre keema. Kogu elamine oli sinist suitsu täis, nii et hakkas juba üle koridori tuppa imbuma. Aga toit oli päris hea ja teistmoodi.
 

Tšilliga täidetud ahjuvorm.

400 g hakkliha
1 hakitud sibul
2 tl jahvatatud köömneid
2 tl kuivatatud pune
1 tl küüslaugu pulber
1/2 tl soola
1/2 tl pipart
1 pk veega ube (oad tšillikastmes)
 
1 pk rohelisi tšillikaunu, nõrutatud ja tükeldatud pikuti neljaks
 100 g riivitud juustu

 2 pk külmutatud või konservmaisi
1/2 kl jahu
1/2 tl soola
1/2 tl kuuma kastet
 3 suurt muna
1 1/3 kl piima
 Hakitud punane sibul (vabatahtlik, kuid tegelikult lisab kena prõks)


Määri ahjuvorm õliga. Aseta põhja tükeldatud tšillid ja pool juustust Hakkliha ja sibul prae läbi ja maitsesta. Lisa kaste ja oad ja jahu. Aseta hakklihasegu vormi ja kata maisiga. Kõige peale juust. Piimast ja munadest segu kalla kõige peale ja lase servast sisse imbuda. 200 kraadi juures 30 minutit.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar