Lehed

kolmapäev, 7. mai 2014

Karulaugupirukas

Kui kevad käes, siis haarab kõiki mingi karulauguhullus. Olen samuti juba 2. aastat nakatunud. Pirukaretsept oli küll spinatipirukale, aga miks mitte kasutada karulauku?

Karulaugupirukas.

500 g jahu
95 ml oliiviõli 
210 ml (kuiva valget veini) või lahjendatud valgeveini äädikat
2 tl soola. 

Täidis:
 350 g karulauku (keedetud spinat) 
370 g riccotta juust 
1 muna 
100 g  juustu 
soola ja pipart 

Esiteks kuumuta ahi 180 C. Võta suur kauss ja sega tainas kokku. Kuni teed täidist kata kauss käterätiga.
Sega täidis: Lõika karulauk noaga peeneks ja lisa ricotta juust ja sega korralikult. Lisa muna, riivjuustu ja sool ning pipar. Sega kõik hästi läbi. Jaota tainas kaheks võrdseks osaks ja loo kaks ringi. Võtke esimene ring ja pane see ahjuplaadile. Võta täidis ja loo tainaringile kaks ringi: pisike keskele ja teine ​​veidi suurem. Aseta teine taignaring peale. Pane natuke vett kaussi ja märja kahvliga vajuta serv kinni. Võta väike ümmargune kauss ja pane see taigna keskele, vajuta ümber kausi kinni. Võta nuga ja lõika servast lahti umbes 3 cm viilud. Võa viilud ja keera neid 90 kraadi. Küpseta pirukat umbes 30 minutit või kuni see muutub kuldpruuniks.

Minu keskmine ring jäi küll veidi arusaamatu, sest täidist oli liiast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar