Lehed

laupäev, 17. mai 2014

Soe nädalalõpp

Ja ilmateatel oli sel korral vähemalt sooja ilma suhtes õigus. Püüdsin siis rohkem õues olla ja toiduga ruttu hakkama saada. Tegin väikse (3 l) potiga suppi.

Borš pekikõrnete ja küüslauguga.

(Kööginurk 2013/10 oktoober)

500 g sealiha
2 l vett
1 kartul
½ kapsast
1 peet
1 porgand
½ paprikat
1 tomat
4 sl hapukoort
1 sl tomatipastat
1 sl õli + 1 sl võid
½ sidruni mahl (või 2 tl äädikat)
2 küüslauguküünt
20 g tilli
loorberileht
suhkur
pipart
soola
Keeda sealihast puljong, tükelda liha. Viiluta kartul ja ribasta sibul. Riivi porgand. Kuumuta pannil või- õlisegu ja hauta selles porgand ja sibul 5 minutit. Lisa tomatipasta ja hauta köögivili pehmeks. Riivi peet jämeda riiviga, piserda üle sidrunimahlaga, et värvus säiliks. Vala peedipurule 150  ml puljongit, lisa porgand- sibul ja hauta 5 minutit. Pane kapsaribad, kartul, paprika ja tomat keevasse puljongisse. Kui keetmise lõpuni on jäänud 5 minutit lisa peet ja maitseained. Lõpuks lisa liha ja küüslauguga hõõrutud ja tükeldatud pekk. Maitsesta.
Selline oli algne retsept. Mina muutsin seda veidi- põhjaks kasutasin 3 päeva keedetud loomakontidest saadud puljongit ja lihariismeid. Peet oli keedetud juba poes. Seapekki polnud kuskilt võtta - ostsin Grossi poest ungari pekki. Kuubistasin ja praadisin kõrneks. Lisasin lõpuks. Ja paprika ununes ostmata. Ja kõige lõpuks lisasin ka reedel alles jäänud pelmeenid. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar