Lehed

neljapäev, 31. juuli 2014

Hellitame end


Kreemjas kartuli- kala püreesupp

1 kg kartuleid
kala- või juurviljapuljongit
1 avokaado
400 g hapukoort
sidrunimahla
pipart, soola
tilli
100 g suitsuforelli

Keeda kartulid puljongis pehmeks ja püreesta. Lisa avokaado ja püreesta. 

See on üks naljaka nimega küpsetis. Ema tõi selle retsepti töölt kaasa juba kuskil 1970-ndatel. Ja siis kutsusid kõik meie tuttavad neid mämituudeks. Tänapäeval on nad rohkem tuntud kohupiimapallide või pontšikutena. tegin neid veidi huvitavamaks šokolaadi ja kookoshelvestega, nagu leedukate ajakirjas oli näha.

Mämituud

200 g kohupiima
100 g jahu
2 sl suhkrut
2 muna
1 tl soodat
soola

küpsetamiseks õli
kaunistamiseks šokolaadi ja kookoshelbeid

Sega tainas, lase veidi seista  ja küpseta kuumas õlis pallikesed. Parim suurus on supilusikaga vormides.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar