Lehed

pühapäev, 6. juuli 2014

Palju heeringat

Sattusime Grossi poes heeringa odavmüügile. Sellised laia seljaga ja läikivad loomad olid- 3 tk mahtus kilosse. Ainuke viga, et ise pidi puhastama. Selle eest oli 4 kalal viiest mari sees. Nii saigi minu eest otsustatud, mis õhtusöögiks on. Värske keedukartul ja heeringas hapukoorega. Samuti jätkus heeringat äädika ja sibulaga purki panna.

Kõrvale tegin mälu järgi baklažaani ja tomativormi. Lugesin seda retsepti kuskilt. Mäletan, et olin köögis... Aga kust? Kas ajalehest või Oma maitsest... Täielik auk mälus. 


Baklažaani-tomativorm.

1 baklažaan
3 tomatit
küüslauku
õli
pipart
soola

Baklažaan ja tomatid viiludena kihiti vormi. Vahele maitseaineid ja küüslauku. Ahju umbes 30 minutiks. Ja süüa alles järgmisel päeval- meil see küll ei õnnestunud. Ja ega täpset retsepti kah mäleta...

Rullkook

1 pk lehttainast
350 g võid
250 g kondenspiima
1- 2 sl konjakit

Küpseta lehttainast ribad. Sega või, kondenspiim ja konjak. Lehttainaribad aseta toidukilele ja kalla üle kreemiga- nii mitu kihti, rulli- suru ühtlaseks junniks. Lase külmikus veidi seista. Viiluta otsast.

Kuna toidukilet polnud jälle kohal, pidin leppima fooliumi ja keeksivormiga. Ülimagus suutäis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar