Lehed

pühapäev, 15. veebruar 2015

Ahjuvorm ja Rootsi juustukook



Peale nädalat Itaalia gurmee peal oli jube raske end tagasi kodusele rajale viia. Nii tegin laupäeval midagi kergemat.

Lihapallidega ahjuvorm 

Täiesti endale seda retsepti väljamõtlemist ei kuulutaks sest inspiratsiooni sain mitmelt poolt. 

2 pk külmutatud juurviljasegu praadimiseks koos kartuliga
2 pk lihapalle fetajuustuga
300 ml piima (plaanisin küll koort, aga unustasin ostmata)


Keerasin kõik ahjuvormi  segi ja maitsestasin soola- pipraga. Ahjus 220 kraadi juures kuni tipud hakkasid pruuniks kiskuma.

Västerbottensost´i juustuga pirukas

Põhi:
125 g võid
3 dl jahu
1 sl vett

Täidis:
150 g riivitud juustu
3 muna
1 dl kohvikoort
150 g kodujuustu
soola, pipart

Sega põhja koostisosad ühtlaseks taignaks. Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele, tee kahvliga põhja mõned augud ja pane tunniks külma.
Eelküpseta põhja 220 kraadi juures umbes 10 minutit.
Täidiseks sega kõik ained, maitsesta. 
Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 30 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar