Lehed

laupäev, 28. veebruar 2015

Juusturoad

Saabus Kööginurga eriväljaanne 2/2015 Juusturoad. Päris palju jälle põnevat. Võtsin kohe 2 retsepti ette.

Pariisi salat

200 g Emmentali juustu
200 g sinki
4 muna
4 kartulit
4 väikest tomatit
4- 6 noort porgandit
punase lehtsalati pea
klassikalist salatikastet

Keeda kartulid ja munad. Pese salat, kuivata ja rebi ribadeks. Lõika juust ja sink kuubikuteks, viiluta porgandid ja kartulid. Jaga munad ja tomatid neljaks. Kuhja salati koostisained vaagnale ja piserda salatikastet peale. Võib lisada ka sellerit.

Nii oleks siis pidanud tegema. Mina kasutasin Gouda juustu, keeduvorsti, konserv herne, maisi ja porgandi segu ning Rukolat. Üle kallasin hapukoore ja majoneesi seguga. Tomatid ununesid hoopiski.

Kondenspiimahõrgutis.

1 p (350 g) magusat kondenspiima
1 kg kohupiima
200 g võid
200 g hapukoort
150 g rosinaid
1 p vanillisuhkrut

Hõõru kohupiim ja või läbi või mikserda. Maitsesta vanilliga. Sega juurde hapukoor ja kondenspiim ning rosinad. Tõsta mass marliga vooderdatud vormi, vajuta kokku ja lükka pealt siledaks. Pane vorm paariks tunniks külma. Kalla vaagnale.

No ei olnud paks. Alles järgmiseks hommikuks oli tahkem. Ehk oleks pidanud sügavkülma panema.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar