Lehed

laupäev, 7. veebruar 2015

Toorvorstikestega shashuka

Olen seda rooga korra juba teinud, aga siis hakklihaga. Sel korral panin toorvorste kõige põhja ja kuhjasin ülejäänud peale. Isegi parem tuli.


Shakshuka.


3 - 4 erivärvilist paprikat, sisu eemaldatud ja ribadeks lõigatuna
1-2 küüslauguküünt
1/2 - 1 peeneks hakitud tšillipipart
1 suurem sibul
2 spl (muscovado) suhkrut
1/2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl (suitsutatud) paprikapulbrit
1 loorberileht
2 spl värsket hakitud koriandrit
2 spl värsket hakitud peterselli
4 hästi küpset tomatit hakituna või 1 purk tomateid omas mahlas
1 - 1,5 dl vett
4 muna
soola, pipart, õli
3-4 kartulit
300 g hakkliha
Kuumuta õli keskmisel kuumusel pannil. Koori ja haki sibul ning hauta pannil mõned minutid kuni sibul on klaasjas. Lisa paprikaribad, hakitud tšilli, küüslauk,suhkur ja hakitud ürdid ning hauta umbes 10 minutit.
Lisa tükeldatud tomat, sool ja pipar ning vesi ning hauta vaiksel tulel veel ca 15 minutit, kuni vesi on veidi aurustunud ning moodustunud on parajalt paks kaste.
Eemalda loorberileht ja jaga saadud kaste kas portsjon-nõudesse või jätka tegevust samal suurel pannil. Tekita neli süvendit paprika-tomatikastme sisse. Löö igasse süvendisse lahti üks muna. Munavalge võid segada ümbritseva kastmega, kuid kollane peaks jääma terveks. Küpseta kas pannil või ahjus ca 10 minutit. kuni muna on kalgendunud, kuid munakollane veel keskelt pehme.
Koos munaga võid toidule peale pudistada veel fetajuustu, mis küpseb koos munaga siis parjalt läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar