Lehed

teisipäev, 10. november 2015

Kalapüreesupp

Peale kala soolamist jääb alati järgi rammus pea ja selgroog. Olen sellest ikka püüdnud suppi teha. Tahtsin miskit veidi teisemat ja leidsin Hakkliha raamatust fenkolipüreesupi kalafrikadellidega. Minu retsept erines sellest aga totaalselt- ostsin fenkolit liiga vähe, kalahakkliha polnud, unustasin kohvikoore, ei pannud supi paksendamiseks tärklist vm... seega julgen öelda, et see variant on minu retsept.

Kalapelmeeni- fenkolipüreesupp


1 forelli pea ja selgroog
1 l vett
1 fenkol
1 sibul
1 pk kalapelmeene
1 kl piima
soola, pipart
maitserohelist

Keetsin kala pehmeks ja võtsin potist välja. Puljongisse panin keema neljaks lõigatud fenkoli ja sibula. Keetsin pehmeks, samal ajal näppisin kondilt- peast liha maha. Kondid sai kass, kes trügis laua taga. Purustasin saumiksriga supi sees pehmeks keenud juurviljad. Lisasin kalaliha ja piima ning keevale supile pelmeenid. Kui pelmeenid valmis, maitsestasin ja lisasin maitserohelise (tilli, rohelise sibula, peterselli)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar