Lehed

laupäev, 14. november 2015

Peedipirukas ja kanahautis

Laupäev jälle käes ja aega keeta- küpsetada. Sel korral tahtsin proovida palju kiidetud peedi- juustupirukat. Kas viga oli mu feta- juustus, või kuskil mujal- ei olnud kõige parem. Täidis tahtis pirukalt jooksu panna. Retsept viimasest Jamiest (oktoober- november 2015) 

Peedi- kitsejuustupirukas.     

2 sl õli
2 punast sibulat
1 sl mett
300 g lehttainast
3-4 keskmist keedetud peeti
100 g kitsejuustu
1 muna
peotäis aed-harakputke või vesikressi ja kaunistamiseks rukolat.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Aja õli suurel pannil kuumaks ja prae selles sibul, segades, 12- 14 minutit. Lisa mesi ja kuumuta veel paar minutit. Rulli tainas õhukeseks. suska tainasse kahvliga mõned augud ja puista sellele sibul. Lao peale peedikuubikud ja juustutükid. Määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 15- 18 minutit, kuni pirukas on kuldne. Kaunista.

Linnupada pastaga

600 g kondiga kanatükke
paneerimiseks jahu
õli
4 küüslauguküünt
1 suur porgand
1 sellerivars
1 paprika
tüümiani
2 dl valget veini
2- 4 dl kanapuljongit
soola, pipart

pastat neljale

Veereta kanatükid jahus ja prae kiirelt kuumal pannil. Lisa lõpuks terved küüslauguküüned. Siis kummuta kõik ahjupotti, maitsesta ja kalla peale vein. Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane pott ahju.
Puhasta köögiviljad, tükelda ja saada nad kanale seltsiks. Lisa sortsu kaupa puljongit. Lisa tüümian tervelt. Hauta veel 1- 1,5 tundi. Serveeri koos pastaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar