Lehed

pühapäev, 1. november 2015

Sealihalõigud sinepi- siidrikastmes

Roog pidi olema kiiresti valmiv ja maitsev. Kas mul oli vana siga või miski muu põhjus, aga liha jäi nätseks. Imeliku maitse andis roale ka siidri- sinepi kooslus. Vähemalt tütred vedasid nina viltu.

Sealihalõigud sinepi- siidrikastmes

4 lõiku sealiha (karree või seljakarbonaad, kokku umbes 800 g)
2 sl oliiviõli
1 suur küüslauguküüs
2 dl kuivemat naturaalset siidrit
2 sl teralist sinepit
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Kuumuta pannil oliiviõli, lisa kergelt katkisurutud küüslauguküüs ning kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, et õli veidi maitsestuks. Eemalda küüslauguküüs ning viska minema.
Tambi sealihakotletid kahe toidukiletüki vahel lihahaamriga veidi õhemaks, maitsesta soola-pipraga. Tõsta mõõdukalt kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt umbes viis minutit, kuni pruunistumiseni. Tõsta soojale taldrikule ja kata fooliumiga.
Kalla pannile siider, sega ning lase umbes 1-2 minutit podiseda.
Lisa teraline sinep, sega läbi. Lisa rõõsk koor ning kuumuta paar minutit.
Tõsta praetud sealihalõigud soojendatud taldrikutele ning tõsta peale paar lusikatäit sinepi-siidrikastet.
Serveeri keedetud kartulite, värske salati või krõbeda nisuleivaga.

Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" (2007)

Mina hautasin oma lihalõike veel pool tunnikest kastmes.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar