Lehed

laupäev, 7. november 2015

Karjasepiruka laadne toode

Tahtsin teha karjasepirukat, aga ei leidnud retsepti üles. Nii tuli veidi teisem roog Hakkliha raamatust.

Hakkliha- kartulipüreevorm

Kartulipüree:
6-7 kartulit
2,5 dl piima
100 g võid
sool
pipar
4 munakollast

Hakklihakaste:
 400 g hakkliha
sibul
porgand
(100 g seeni)
2-3 küüslauguküünt
peterselli
4 dl kohvikoort
2 sl jahu + 1,5 dl vett

Pese ja koori kartulid. Tükelda või ja jäta külma. Kalla piim potti ja pane keema enne, kui hakkad kartuleid pudruks tampima. keeda kartulid pehmeks ja tambi pudruks. Lisa võitükid ja kuum piim. Maitsesta. Jahuta umbes 10 minutit ja lisa juurde munakollased.
Puhasta köögiviljad. Haki sibul ja riivi porgand. Prae hakkliha 3- 4 minutit. Lisa sibul, küüslauk ja porgand. Prae veel mõni minut. Vala juurde kohvikoor ja maitseaiend.Sega jahu veega ühtlaseks ja lisa kastmele. Keeda paksenemiseni. Lisa petersell. Jahuta 15 minutit.
Määri ahjuvorm õliga ja aseta alla pudru ja siis kiht hakklihakastet jne kuni pealmiseks kihiks pudru. Küpseta 180 kraadi juures kuni on pealt pruunikas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar