Lehed

pühapäev, 15. märts 2015

Araabia köök kõrvitsaga

Magustoit kõrvitsast... Kõlab veidi võõralt.

Magus kõrvitsavorm kreemja kattega.


1, 5 kg kõrvitsakuubikuid
1, 5 tassi vett
1, 5 tassi suhkrut
1 laimi mahl
4 sl rosinaid
4 sl mandleid e pähkleid
4 sl kookoshelbeid
4 sl suhkrut
2 sl roosiõievett
3 sl jahu
3 sl võid
4 tassi piima
1 muna 1 sl riivsaia


Tõsta kõrvitsakuubikud potti ja kalla peale vesi, suhkur ja laimi mahl. Keeda madalal tulel umbes 30 minutit. Kurna üleliigne vesi ja tõsta kõrvits eraldi kaussi.


Sega omavahel rosinad, mandlid, suhkur ja roosivesi.
Kuumuta või, prae selles jahu ja sega ühtlaseks. Vala peale piim ja vispelda sel ajal. Keeda madalal tulel umbes 10 minutit paksenemiseni.
Sega omavahel kõrvits, mandlisegu ja pool kastmest. Vala see u 30 cm võitatud vormi. Sega ülejäänud kastmesse muna ja kalla peale. Puista üle riivsaiaga.
Küpseta 30 minutit 180 kraadises ahjus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar