Lehed

esmaspäev, 9. märts 2015

Segane retsept

Kas on keegi enne selle peale tulnud, et segada võiks omavahel tatra ja makaroni? Mina küll mitte! Aga Nami- Nami andmetel on see toit pärit juutidelt ja USAst.
Ja asi oli seda väärt. Tegin prooviks pool retsepti kogustest- ja sai peaaegu esimesel õhtul otsa.

Makaronid tatraga (kasha varnishkes) 

3 dl tatratangu
1 lahti klopitud muna
7,5 dl kanapuljongit
500 g farfalle makarone
2 - 3 sl kanarasva või õli
2 suurt sibulat
küüslauguküünt
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli või
murulauku

1) Kuumuta kanarasv (Shmaltz) või õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa jämedalt hakitud sibulad ning prae tasasel tulel umbes 15-20 minutit, kuni sibulad on korralikult karamelliseerunud. Lisa küüslauk ja prae umbes minut aega.
2) Sega kausis lahtiklopitud muna ning tatar korralikult omavahel. Kuumuta mittenakkuv praepann mõõdukalt tugeval tulel. Lisa tatar ja kuumuta segades umbes 2-3 minutit, kuni muna on kuivanud ja tatar kergelt röstitud. 
3) Lisa tatrale kanapuljong, maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata kaanega ning hauta vaiksel tulel umbes 14 minutit, kuni tatar on pehme. Tõsta tulelt ja pane ootele. 
4) Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni, lisa farfalle makaronid ja keeda al dente. Nõruta ja tõsta kõrvale. 
5) Lisa tatar ja makaronid praetud sibulale-küüslaugule ning kuumuta segades umbes 3 minutit, kuni mõlemad on korralikult läbi kuumutatud. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta serveerimisalusele ning kaunista hakitud peterselli või murulauguga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar