Lehed

kolmapäev, 11. märts 2015

Kihiline pikkpoiss

Retsept ajakirja Kööginurk numbrist 2015/3- Lihavõtteroad.

Kihiline pikkpoiss

500 g hakkliha
2 kartulit
1 porgand
1 sibul
2 küüslauguküünt
3 sl mannat
riivitud juustu
piima
maitserohelist
pipart
soola

Pane manna vähese piimaga likku. Riivi kõik köögiviljad ja sega hakklihaga. Lisa paisunud manna ning hakitud maitseroheline. Maitsesta segu. 
Vooderda piklik vorm küpsetuspaberiga ja kata põhi poole seguga. Puista sellele riivjuustu ja aseta ülejäänud segu peale. Silu pealt ja lõika noaga mõned sisselõiked, et küpsedes saaks praeleem põhjani nõrguda. Pane vorm ahju ja küpseta 40- 50 minutit 200 kraadi juures. Enne lahtilõikamist jahuta.

Olime kärsitud ja hakkasime soojalt sööma- seepärast ka pildil laiali lagunenult. Ning aru ei saanud, kas oleks pidanud  juurde kartulit pakkuma, või mitte? Selline juurviljane, aga mitte ka nii väga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar