Lehed

laupäev, 21. märts 2015

Minu esimesed makroonid

Tahtsin ka makroone teha. Kui keerulised need ikka saavad olla? Tuli välja, et mul pole nii palju kannatust.
Asi hakkas kohe alguses untsu minema- saumikser ei vahustanud munavalget, nagu lootsin. Proovisin siis käsitsi kaasa aidata. Munavalge koos suhkruga ei andnud märkugi, et tahaks vahtu minna. Võtsin siis uued munavalged. Veidi kiskus vahule, siis hakkas solvunud saumikser suitsu välja ajama. Taali laebas koduvana käsivispli- enda oma oli jalad alla võtnud.
Võtsin uued munavalged- pardi omad. Need pidid paremini vahustuma. No jah, kuid retseptis oli ette nähtud 100 g munavalgeid. Kes teab, palju neid pardimunades on? Seepärast tõenäoliselt makroonid ka laiali voolasid. 
Vahele panin šokolaadikreemi. Maitsesid nagu mandliküpsis. Nägid välja samuti nagu mandliküpsised. Ja retsepti autorit ma kah enam ei tea, aga tundub ju lihtne.

Makroonid


90g munavalget
30 g suhkrut
110 g mandlijahu
200 g tuhksuhkrut 

 Munavalge ja suhkur vahustada tugevaks liikumatuks vahuks, mandlijahu ja tuhksuhkur omavahel sõeluda ja 50 spaatlitõmbega segada munavahu sisse. Pritsida ahjuplaadile ühe suured ringid, jätta plaadile tunniks kuivama kuiva kohta, küpsetada 150 kraadi juures 20 minutit. Vahele võib panna midagi iganes, kõige lihtsam võikreem.


Jamie lillkapsakarri (Kerala köögiviljakarri)

1/2 lillkapsast
2 sl rapsiõli
1 sibul
2 tomatit
1 pk kikerherneid
1 pk ananassitükke
2-3 tl seemnete segu (musti sinepiseemneid, põld- lambaläätse)
1 tl kurkumit
tükike ingverit
2 küüslauguküünt
1 tšilli
kimp koriandrit
curry pulbrit
1 pk kookospiima
1/2 sidrunit
soola, pipart

Prae suurel pannil lillkapsas pruunistumiseni. kalla poti põhja veidi õli ja prae selles seemned, kurkum ja karri. Purusta ingver ja küüslauk. Haki tšilli, koriander, sibul ja tomatid. Prae potis. Lisa kookospiim, nõrutatud kikerherned ja ananass koos mahlaga. Tõsta potti ka grillitud lillkapsas. Pane kaas peale ja lase keema. Lisa poole sidruni mahl.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar