Lehed

kolmapäev, 18. märts 2015

Tomatisupp

Nädala sees olen söögitegemisega üldjuhul laisk. See tomatisupp sai kiirelt valmis ja oli ka maitsev. Kuigi ei usu, et Worcesteri kastet nii palju peaks panema. Kuna mul teda ka polnud, siis asendasin ta tšillipastaga. 

Tomatisuppküüslaugukanaga


Küüslaugukana:
250 g broilerifileed
soola, pipart
2 küüslauguküünt
õli praadimiseks
Tomatisupp:
1 sibul
1 küüslauguküüs
400 ml purustatud tomateid
250 ml tomatipastat
1 sl mett
2 dl Worcesteri kastet
soola, pipart
suur peotäis värsket basiilikut (või 1 sl basiilikupestot)
serveerimiseks parmesani, oliiviõli, värsket basiilikut 

Purustatud tomatitest saab kiiresti valmistada maitsva supi, mida võib serveerida ka ilma lihata – hoopis krõbedate leivakuubikute ja parmesani juustuga. Tambi fileetükk kile vahel õhemaks. Kuumuta pannil õli. Tõsta broilerifilee pannile ja pruunista ühelt poolt korralikult jumekaks. Raputa peale soola ja pipart ning pressi pannile ka küüslauk. Keera broilerifilee ümber ja lase ka teiselt poolt küpseda.
Haki sibul peeneks, kuumuta poti põhjas veidi õli ning prae sibulad klaasjaks (lisa ka veidi soola, siis ei lähe sibul kõrbema). Pressi juurde küüslauk ja pruunista veel veidi. Vala juurde tomatipüree ja purustatud tomatid. Lase segul keema tõusta. Maitsesta suppi mee, Worcesteri kastme, soola ja pipraga. Lisa basiilikulehed. Püreesta supp. Serveeri broilerifilee, riivitud parmesani, törtsu oliiviõli ja värske basiilikuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar