Lehed

laupäev, 14. märts 2015

Kõrvitsast

Marineeritud kõrvitsat süüakse meil minimaalselt ja hooti. Nii mu suurim kõrvits- nii võrkpalli mõõtu- nurka seisma jäigi. Kõrvitsal on aga kombeks just siis, kui kõige vähem ootad, ära mädaneda. Õnneks alustas ta ülalt ja sain jaole. Nii saigi nädalavehetusel kõrvitsatoite tehtud. esimene Anni Arro pastatoitude retseptivihikust (Tartu Milli reklaam). Küll jälle veidi omamoodi.

Kõrvitsa ja lillkapsa pasta juustu ja toorsingiga.

400 g pastat
500 g kõrvitsat
500 g lillkapsast
4 küüslauguküünt
80 g toorsinki
100 g juustu
soola, pipart
valget veini
peterselli, rosmariini

keeda tükkideks murtud lillkapsas pehmeks ja aseta kõrvale. Puhasta ja tükelda kõrvits. Prae oliiviõlis pehmeks. Sega lillkapsa, singi ja küüslauguga. Lisa suts veini, maitsesta ja kuumuta. Vahepeal keeda pasta al dente. Lisa kõrvitsasegule. Kuumuta ja sega hästi läbi. Lisa riivitud juust ja hakitud petersell.
praadisin sisse ka lihapalle.

Juurde hakkisin veidi hiina kapsast ja kirsstomateid. Kallasin nad üle miski kanaaride maitseaineseguga, mis oli segatud õli ja veiniäädikaga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar