Lehed

teisipäev, 3. märts 2015

Kalavorm

Konsumist sain soodukaga 1 kg lõhehakkliha. Sellest poole soolasin sisse ja poolest sai kalavorm Nami- Namist leitud retseptiga.

Kalavorm karri-ananassikastmega


·    Kalavorm:
o  400 g puhastatud kalafileed
o  1 tk suurt sibulat
o  1,5 dl crème fraîche
o  0,75 dl riivsaia
o  50 g sulatatud võid
o  2 tk muna
o  sidrunit (1 sl mahla)
o  0,75 tl soola
o  valget pipart
·    Karri-ananassikaste:
o  50 g võid
o  1 sl karripulbrit
o  1 tk väikest sibulat
o  1 dl nisujahu
o  3 - 4 dl piima
o  1 dl purustatud konservitud ananassi
o  1 tl suhkrut
o  1 tl soola
o  1 tk väike küüs küüslauku
o  2 dl crème fraîche


Valmista kalavorm. Peenesta kalafileed ja sibul köögikombainis või hakkmasinaga. 
Sega creme fraiche ja riivsai, lase veidi paisuda. Sega kõik ained omavahel, viimasena lisa vahustatud munavalged. 
Tõsta segu võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud ahjuvormi. 
Küpseta 175-kraadises ahjus 75 minutit. 

Kummuta valmis kalavorm taldrikule ja serveeri keedetud spargelkapsa ja karri-ananassikastmega. 

Valmista kaste: 
Peenesta sibul. Kuumuta pannil või, lisa karri ja sibul. Hauta sibul pehmeks. 
Sega juurde jahu ja piim. Keeda kastet paar minutit. 
Lisa seejärel ananassikonserv, maitseained ja koor. 
Kuumuta kaste läbi ja serveeri kalavormi juurde. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar