Lehed

reede, 12. juuli 2013

Kalasupp kookospiimaga

 
 
Eileõhtune toit Nipiraamatust (nr 65, juuli 2013)
2 porgandit
2- 3 sl toiduõli
1 sibul
3 dl kookospiima
8 dl vett
400 g lõhefileed
pool laimi
1/2 tl laimipipart
1 tl soola
 
Kuumuta potipõhjas õlis riivitud porgand ja sibul. Kalla peale kookospiim. Lase keema, keera kuumus madalamaks. Vala potti vesi ja vaikselt podiseda. Puhasta lõhefilee ja kuubikuteks. Lisa potti.- kergelt keema.Lisa laimipipar ja sool ja laimi mahl.  Võib ka koort riivida sisse. Supp peab olema hapukas, magusa alatooniga.
 
Minu variandis asendasin porgandi külmutatud juurviljade seguga (poes ei müüdud porgandit- küll aga kõiksugu muid eksootilisi vilju- näit bataate...) ja filee lõhehakklihaga. Laimi asemel kasutasin sidrunit.
Kui külma supi kohta mees virises, et imelik magus oli, siis sel korral sõi nohinal. Ja mis tal muud üle jäi- sai ju enne hoiatuse- kui seda ka ei söö, siis mina rohkem süüa ei tee ;)
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar