Lehed

reede, 12. juuli 2013

Puhkusele!

Porganditort (http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/12601)
·    Porgandibiskviit:

o  500 g porgandit(puhastatud kaal)

o  4 suurt muna

o  250 g suhkrut(u 3 dl)

o  näpuotsaga soola

o  240 g nisujahu(u 4 dl)


o  2 tl vanillisuhkrut

o  100 g mahedamaitselist õli(u 1,5 dl)

·    Laimi-toorjuustukreem:

o  400 g toasooja maitsestamata toorjuustu

o  300 g paksemat hapukoort

o  100 g suhkrut(veidi üle 1 dl)

o  2 tl vanillisuhkrut


Valmistamine:

Porgandibiskviidid: Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks.

Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel.

Sega esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu munavahu hulka.

Kalla pool tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, siis lase täielikult jahtuda. Küpseta ka teine porgandibiskviit samal moel.

Laimi-toorjuustuglasuur: sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha elektrimiksriga).

Tordi kokkupanek: lõika mõlemad porgandibiskviidid kaheks ühesuuruseks ristkülikuks. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale veerand toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad neljakihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem).

Puista peale hakitud pistaatsiapähkleid või mõned sidrunmelissilehed.

Minu muundatud variant sai vahukoore ja riccotaga. Väga mahlane suutäis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar