Lehed

esmaspäev, 8. juuli 2013

Kartuli- heeringavorm


Laupäeval, 6. juulil, valmistasin kartuli- heeringavormi värske Nipiraamatu (nr 65, juuli 2013) järgi-

500- 600 g kartuleid
3 sl õli
2 heeringafileed (1 karp)
4 muna
500 dl hapukoort (piima, kohvikoort)
1 tl soola
1 tl sidrunipipart

Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees, viiluta.
Määri ahjuvorm toiduõliga ja lao kartuliviilud põhja.
Ribasta heeringad ja kartuli peale.
Munad lahti kloppida, segada piima, pipra ja soolaga.
Segu vormi kõige peale ja 190 kraadises ahjus 20- 25 minutit- kuni segu on hüübinud.

NB! Soola peaks tunduvalt vähem panema!
Näeb ju välja nagu rabarbarikook?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar